T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BAYRAKLI - Sabiha Ahmet Tabak Ortaokulu

Sabiha Ahmet Tabak Ortaokulu - E-Twinning Projesi Tanıtımı

Proje Hakkında

ACE CLASS yaşları 10-13 arasında değişen ve İngilizce'yi ikinci dil olarak öğrenen öğrenciler için oluşturulmuş bir projedir.Öğrenciler günlük hayatlarında, okulda öğrendikleri kullanabilme olanaklarına sahip değildir. Projenin amacı öğrencileri İngilizce öğrenmeye, konuşmaya ve günlük hayatta kullanmaya teşvik etmek etmek, Farklı ülkelerden gerçek arkadaşlarla konuşma imkanı tanımak, İngilizce öğrenmenin zorunluluk olduğu kadar eğlenceli de olabileceğini göstermektir. Proje sürecinde İngilizce dil becerileri ile birlikte web araçlarını kullanarak Bilişim iletişim teknolojileri becerilerini de geliştireceklerdir.

Ocak: Öğrenciler kendilerini tanıtacaklar. (likes-dislikes- daily routines-family...)Tanıtımı yaparken video ve sunum araçları kullanılacak.

Şubat: Öğrenciler kendi ülkeleri hakkında bilgiler paylaşacak. Her ülke öğrencileri diğer ülkelerin bilgilerini alıp bir sunu hazırlayacaklar.

Mart: Her  ülke kendi kültürüne ait basit bir yemek tarifi sunacak. Eşleşen ülkeler diğer ülkenin yameğini yapıp bir video hazırlayacak ve bu videolar ortak bir e-kitapta toplanacak.

Nisan: Öğrenciler eşleştikleri okullardaki öğrencilere kart ve kitap ayracı hazırlayacak ve posta ile gönderecekler.

Mayıs: Öğrenciler kendi şehirlerinin tarihi ya da doğal güzelliğe sahip bir bölgeine gezi düzenleyecek ve bu gezi hakkında izlenimlerini anlatacaklar. (simple past tense) Ortak bir e-kitap hazırlanacak.

Projemizin İngilizce açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.01.2020 - Güncelleme: 21.04.2024 18:00 - Görüntülenme: 399
  Beğen | 0  kişi beğendi